Predsjednica Vlade: policija postupila u skladu sa zakonom

ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako je policija u slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera postupila u skladu sa zakonom te kako je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno.

"Apsolutno odbacujem bilo kakve insinuacije i nagađanja da je bilo koja institucija, u ovom slučaju policija propustila bilo što učiniti. Dapače, MUP je postupio prema odredbama zakona", kazala je Kosor u izjavi novinarima koji su je zamolili za komentar zahtjeva za skidanje imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegov odlazak iz zemlje.

Kosor je istaknula kako svaki zastupnik u Hrvatskom saboru uživa imunitete i dok se imunitet ne skine na sjednici Sabora to važi za svakog zastupnika, "pa i ovom slučaju", te da se nikoga dok mu se ne skine imunitet ne može zaustaviti.

Na upit je li Sabor jutros mogao brže reagirati, Kosor je kazala kako ne zna kada je točno predsjednik Sabora dobio obavijest o pokretanju postupka.

"Glavni državni odvjetnik (Mladen) Bajić negdje oko 10,30 sati poslao je pisanu obavijest o pokretanju postupka predsjedniku Josipoviću i meni i na taj način nas također obavijestio", izjavila je Kosor, ponavljajući da ne zna kada je to pismo došlo u Sabor.

Napominjući kako pojedinačne slučajeve ne bi niti može komentirati, premijerka je istaknula kako Vlada i ona kao predsjednica Vlade neprekidno potiču neovisnost rada tijela kao što je Državno odvjetništvo.

Vlada potiče rad svih institucija vodeći računa da su svi građani pred Ustavom i zakonom jednaki, kazala je Kosor ističući kako se mora poštivati i presumpcija nevinosti svakog građanina dok se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno, ako se dokaže.



Pisane vijesti