Predsjednica Vlade posjetila djecu iz „Sanusove mreže“

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_djecu_iz_sanusove_mreze.jpg

BEGOVO RAZDOLJE, 23. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs posjetili su danas "Kamp ljubavi" udruge Sanusova mreža koja okuplja djecu oboljelu i liječenu od malignih bolesti te im dali potporu i darivali ih slatkišima.

Mališani se tradicionalno po desetak dana druže zimi u Makarskoj, a ljeti na Bjelolasici gdje se osnažuju od psihičkih i fizičkih posljedica bolesti.

Budući da je hotel na Bjelolasici ovoga siječnja stradao u požaru djecu je ugostio hotel "Jastreb" u Begovom Razdolju, također u sastavu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Međutim, djeca su kroz svoje izložene literarne i likovne radove izrazila veliku tugu što više nemaju sadržaje koje su imali te su premijerku Kosor zamolili da im vrati Bjelolasicu.

Ona im je obećala da će se za Bjelolasicu sigurno naći rješenje. Kazala je da će najkasnije u rujnu biti raspisan međunarodni natječaj za obnovu Bjelolasice koji vodi potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević. Projekt je kompleksan i treba ga dobro odraditi da bi bio uspješan i da bi otvorio novu perspektivu cijelog ovog kraja, kazala je Kosor.

Sudionicima skupa rekla je da zajedno mogu sve pa i pokrenuti da se realizira plan Sanusove mreže da se u Krasnom na Velebitu, gdje Udruga ima darovano zemljište, u dogledno vrijeme počne graditi centar samo za potrebe Udruge.

Predsjednica i osnivačica Udruge Božena Anić, majka izliječenog djeteta, kazala je da kampovi i radionice neizmjerno puno znače djeci na njihovom psihofizičkom osnaživanju, ali i na osnaživanju njihovih roditelja. Tako osnaženi zajedno pružaju neizmjerno važan primjer bolesnoj djeci da se vrijedi boriti, a potom im zajedničko druženje vraća radost i snagu.



Pisane vijesti