Predsjednica Vlade posjetila MUH u povodu dana starijih osoba

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_muh_u_povodu_dana_starijih_osoba.jpg

ZAGREB, 1. listopada 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je u povodu Međunarodnog dana starijih osoba Maticu umirovljenika Hrvatske (MUH), gdje je čelnike te udruge zatražila da podrže vladine izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju jer, kako je kazala, postojeći sustav sa 1,29 zaposlenika na jedog umirovljenika ne može dugo opstati pa ga treba hitno mijenjati.

Čestitavši Međunarodni dan starijih osoba svim umirovljenicima, predsjednica Vlade je podsjetila da isplata mirovina nije kasnila cijelo vrijeme od njezina dolaska na čelo Vlade, te da će vlada i ove godine ispoštivati svoju obvezu isplate rate duga umirovljenicima za što je osiguran novac u Državnom proračunu.

Kosor je naglasila kako su u posljednjem rebalansu proračuna sredstava za mirovine dodatno povećana zbog porasta broja umirovljenika, ali i stoga što je vlada svjesna da bi smanjenje mirovina dodatno snizilo standard umirovljenika i urušilo potrošnju.

Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) Josip Vincek rekao je kako je cilj te udruge, koja okuplja 260.000 članova, poboljšanje materijalnog položaja umirovljenika, zbog čega smatraju da je potrebno donijeti posebnu Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika.



Pisane vijesti