Predsjednica Vlade posjetila "Vindiju"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_vindiju.jpg

VARAŽDIN, 5. rujna 2009. (Hina) - Potpora gospodarstvu i gospodarstvenicima te očuvanje radnih mjesta jedne su od temeljnih odrednica i stupova rada Vlade u mom mandatu, istaknula je danas u premijerka Jadranka Kosor prilikom posjeta varaždinskom poslovnom sustavu "Vindija".

Generalni direktor te tvrtke Dragutin Drk izvjestio je premijerku o poslovnim rezultatima, planovima za iduće petogodišnje razdoblje te sniženju cijena 162 proizvoda od 15 do 30 posto.

Podržavši odluku "Vindije" da u vrijeme krize snizi cijenu velikom broju svojih proizvoda i tako doprinese smanjenju životnih troškova građana, Kosor je istaknula svoju potporu svim gospodarstvenicima koji se u vrijeme krize i recesije bore da sačuvaju radna mjesta i proizvodnju.

Podsjetila je na zakon kojim je osigurano oko 200 milijuna kuna pomoći upravo za gospodarstvenike koji imaju problema u proizvodnji, a žele sačuvati radna mjesta.

Podatak da je pad BDP-a u drugom kvartalu manji nego u prvom, po njenom mišljenju, jasno pokazuje da je hrvatsko gospodarstvo "dotaklo dno" te da se polako oporavlja, a 2010. bi trebala biti godina potpunog oporavka.

Premijerka je rekla kako je počela izrada okvira za proračun za iduću godinu te najavila maksimalnu štednju, racionalizaciju, ali i veliku potporu gospodarstvu.

Spomenula je i prijedlog sporazuma kojeg je uputila socijalnim partnerima, poslodavcima i sindikatima, u kojem se jasno definiraju zadaće Vlade, ali i obaveze koje socijalni partneri moraju preuzeti na sebe.



Pisane vijesti