Predsjednica Vlade predala poštanske uplatnice umirovljenicima u Domu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_predala_postanske_uplatnice_umirovljenicima_u_domu.jpg

ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - U povodu početka povrata četvrte rate punog iznosa obeštećenja umirovljenicima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je danas poštanske uplatnice umirovljenicima u Domu za odrasle, starije i nemoćne osobe Maksimir, rekavši kako se isplaćuje više od 826 milijuna kuna za više od 140.000 umirovljenika.

To je velik novac osiguran u gospodarski iznimno teškoj godini, rekla je Kosor podsjećajući da je do sada umirovljenicima isplaćeno oko 7,5 milijardi kuna obeštećenja. Još 830 milijuna kuna bit će isplaćeno iduće godine, a isto toliko i 2012., dok će posao isplate duga biti dovršen 2013. isplatom preostalih 112 milijuna kuna, poručila je Kosor.

Svečanosti su među ostalima nazočili i predstavnici Stranke umirovljenika i Matice umirovljenika Hrvatske koji su, kako je podsjetila Kosor, zajedno s predstavnicima Vlade nedavno potpisali sporazum o osnivanju vijeća umirovljenika. To će biti, kako je rekla, savjetodavno tijelo za koje očekuje da će raditi na promišljanju umirovljeničke politike u budućnosti.

Predstavnici umirovljenika zahvalili su se premijerki zamolivši je da, iako je gospodarska situacija teška, vodi računa o njima, a članovi folklorne i plesne skupine organizirali su prigodni kulturno-umjetnički program.



Pisane vijesti