Predsjednica Vlade predstavila stranice s pregovaračkim poglavljima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_predstavila_stranice_s_pregovarackim_poglavljima.jpg

ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatski građani od petka mogu na internetskim stranicama vlade i ministarstva vanjskih poslova pregledati sva pregovaračka poglavlja s Europskom unijom, rekla je hrvatska premijerka Jadranka Kosor na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila te stranice.

Na stranicama www. vlada.hr i www.mvpei.hr dostupno je svih 35 pregovaračkih poglavlja od kojih su posljednja četiri zatvorena u četvrtak navečer.

"Želim svima čestitati na završetku pregovora, svim građanima na strpljenju i svima koji su pomogli raditi na ovom zahtjevnom poslu, posebno kolegama iz Vlade i pregovaračkom timu", rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Kosor je zahvalila i svojim protivnicima. "Želim zahvaliti i onima koji nisu vjerovali, koji su nastojali neke procese onemogućiti. Zašto želim njima zahvaliti? Jer su bili dodatan motiv, dali dodatnu snagu, davali nam dodatni poticaj da pokažemo da Hrvatska to može, da Hrvatska jest u svim područjima respektabilna država. Na ovaj dan (2013. godine), ako sve bude išlo po planu, a sigurna sam da hoće, Hrvatska će postati 28 članica, a hrvatski jezik 24. službeni jezik EU", rekla je Kosor.

Po njezinim riječima, u Bruxelles je poslano oko 200.000 stranica dokumenata. "Mi smo u otvaranju i zatvaranju poglavlja morali realizirati 138 mjerila, a ako u to uključite i sva podmjerila, onda je tih mjerila ukupno 400. Ponavljam i danas, svako je od tih mjerila reforma i to je odgovor na pitanje onima koji pitaju gdje su reforme', poručila je Kosor.

Hrvatska je premijerka predstavila i novu vladinu kampanju "Tu pripadamo" kojoj je cilj podizanje informiranosti građana uoči referenduma o ulasku u EU.

"Vjerujem da ćemo ugovor potpisati do kraja godine, a onda slijedi referendum na kojem će se građani, sigurna sam, većinom izjasniti za ulazak u EU. Uvjerena sam da će velik broj građana izaći na referendum i s ponosom zaokružiti 'da'" rekla je.

Na natječaju MVPEI-ja izabrano je idejno rješenje tvrtke Innovo DDB, a logo kampanje stlizirana su slova EU u obliku plavog i crvenog kvadratića, te tekst 'Tu pripadamo'.



Pisane vijesti

Dokumenti