Predsjednica Vlade pustila u rad postrojenje tvrtke Aluflexpack

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_pustila_u_rad_postrojenje_tvrtke_aluflexpack.jpg

UMAG, 28. srpnja 2011.(Hina) - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je u Umagu pustila u pokusni rad Postrojenje za rekuperaciju i destilaciju otapala u sustavu uporabe otapala tvrtke "Aluflexpack".

Predsjednik Uprave Matjaž Gorjup tom je prigodom kazao kako je izgradnjom toga postrojenja tvrtka "Aluflexpack" investirala u budućnost, stjecanjem naziva ekološki "čiste" tvornice. "Ovo postrojenje je od izuzetne važnosti u tehnološkom smislu jer će ukloniti zagađenje zraka a vrijednosti emisija će biti ispod granica koje definiraju zakoni za zaštitu okoliša Republike Hrvatske i Europske unije," poručio je Gorjup.

Naime, kako je rečeno, radom postrojenja rekuperacije kvalitetno se sprječavaju štetne emisije kroz četiri osnovna procesa - adsorpcija, regeneracija, dehidracija i destilacija otapala, nakon čega je rekuperirano otapalo spremno za ponovnu uporabu.

Čestitajući svima koji su doprinijeli ostvarenju tog gospodarskog uspjeha, premijerka Jadranka Kosor istaknula je kako otvaranje tog pogona doprinosi razvoju turizma, a za 450 zaposlenih u ovoj tvrtki predstavlja veliki i važan korak naprijed. Vlada iznimno puno pozornosti posvećuje upravo zaštiti okoliša a kroz Fond za zaštitu okoliša do sada je na različitim projektima uloženo čak tri milijarde kuna, rekla je.

"To je najbolje ulaganje za budućnost" - zaključila je premijerka Kosor.



Pisane vijesti