Predsjednica Vlade razgovarala s članovima Uprave Đuro Đaković Holdinga

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_razgovarala_s_clanovima_uprave_duro_dakovic_holdinga.jpg

SLAVONSKI BROD,14. studenoga 2009.(Hina) - Vladi je itekako stalo i učinit će sve da pomogne da Đuro Đaković opstane i da ne dođe do gubitka radnih mjesta ali u okvirima mogućnosti koje postoje za to, poručila je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nakon razgovora s vodstvom i predstavnicima sindikata Holdinga Đuro Đaković, s kojim je razgovarala o prevladavanju poslovnih teškoća koje postoje u holdingu.

U izjavi novinarima nakon sastanka, Kosor je kazala kako je dogovoreno da ministar Ivan Šuker početkom idućeg tjedna okupi sve ministre i ostale dužnosnike koji mogu pomoći Đuri Đakoviću te će se na tragu mogućih rješenja u petak održati novi sastanak u svezi iznalaženja rješenja za boljitak Đure Đakovića.

Kosor je ujedno pozvala sve državne institucije, koje kako je rekla, mogu u ovakvom i sličnim slučajevima pomoći u rješevanju problema.

"Kriza u kojoj se Hrvatska nalazi, trenutak je kad svatko mora nositi dio vlastite odgovornosti i pomoći da se nađu rješenja", kazala je dodajući kako je osobno tražila da razgovori o traženju riješenja za Đuru Đakovića moraju biti razgovori koji će u konačnici donijeti odgovor na pitanje a što dalje s Đurom Đakovićem?.

Na novinarsko pitanje što je Uprava Đure Đakovića predložila vladi kao moguće rješenje problema, Kosor je odgovorila "kako nije dobro da se govori o detaljima", ocjenivši kako je bitno da zajedničko rješenje traže i vlada i sindikati i Uprava.

Predsjednik Uprave Holdinga Zdravko Stipetić izrazio je nadu kako još uvijek ima dovoljno vremena za spas Đure Đakovića.

"S obzirom da smo svi zajedno preuzeli obvezu da u relativno kratkom roku iznađemo rješenja u okviru zakona i raspoloživih sredstava, mogu potvrditi da Đuro Đaković još uvijek može to vrijeme sačekati", kazao je.

Prema riječima predsjednika Udruge branitelja Đure Đakovića Ivana Barića, sastanak s predstavnicima vlade završio je s "dobrim iskorakom".

U pratnji premijerke na sastanku s predstavnicima Uprave i sindikata bili su i ministar financija Ivan Šuker, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.



Pisane vijesti