Predsjednica Vlade s crnogorskim predsjednikom Vujanovićem

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_s_crnogorskim_predsjednikom_vujanovicem.jpg

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, koji joj je tom prigodom čestitao na završetku hrvatskih pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Razgovaralo se o gospodarskoj suradnji, prvenstveno u područjima energetike i turizma te o unaprjeđenju međusobne trgovinske razmjene dviju zemalja.

Predsjednik Vujanović istaknuo je kako je u okviru Izbornog zakona u Crnoj Gori olakšan ulazak za predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Parlament, a ostvaren je i značajan napredak u nastavnom programu za Hrvate. Govoreći o crnogorskom euro-atlantskom putu, predsjednik Vujanović istaknuo je da Crna Gora očekuje potporu Hrvatske. Svjestan je da je pred Crnom Gorom dug put ulaska u Europsku uniju, te se posebno zahvalio predsjednici Vlade na darovanom prijevodu pravne stečevine, što će im uvelike olakšati taj posao.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je Hrvatska pokazala da se borba protiv korupcije i provođenje reformi isplate te ponudila daljnju pomoć i suradnju u procesu pristupanja Crne Gore Europskoj uniji. Na našu potporu možete računati, kazala je premijerka Kosor.



Pisane vijesti