Predsjednica Vlade s dopredsjednikom GSV-a Mučnjakom

Neposredno prije odlaska na službeno putovanje u Sjedinjene Američke Države, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima Zdenka Mučnjaka, dopredsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća, kao predstavnika sindikalnih središnjica.

Dogovoreno je nekoliko radnih sastanaka predstavnika Vlade i sindikata na kojima će se razmotriti prijedlozi za izmjene u radnom zakonodavstvu kao i potrebne aktivnosti svih socijalnih partnera na unapređenju socijalnog dijaloga i rada Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Predsjednica Vlade i ovom je prilikom ukazala na značaj i odgovornost svih socijalnih partnera na dosljednoj i dinamičnoj provedbi Programa gospodarskog oporavka i provedbenih mjera.

Zdenko Mučnjak iskazao je interes sindikata za aktivnije sudjelovanje u dijalogu s predstavnicima Vlade RH te istaknuo da sindikalne središnjice nisu donijele odluku o istupanju iz Gospodarsko-socijalnog vijeća već su prije nastavka daljnjeg rada Vijeća zatražile, između ostalog, razgovor s predsjednicom Vlade RH. Na taj sastanak predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor pozvat će nakon povratka iz SAD-a.
Sastanku su bili nazočni Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrufkture i predsjednik GSV-a, te Vitomir Begović, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo u RH.




Pisane vijesti