Predsjednica Vlade s izaslanstvom Vinkovačkih jeseni

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Vinkovačkih jesenžupana Vukovarsko-srijemske županije Božu Galića i gradonačelnika Grada Vinkovaca Mladena Karlićkoji su joj tom prigodom uputili poziv na ovogodišnju manifestaciju.

Gradonačelnik Grada Vinkovaca Mladen Karlić izvijestio je predsjednicu Vlade o pripremama za 45. vinkovačke jeseni i predstavio program priredbi. Također, zahvalio je premijerki Kosor na pokroviteljstvu nad Vinkovačkim jesenima koje će se ove godine održati od 10. do 19. rujna. Vinkovačke jeseni predstavljaju državnu smotru izvornog narodnog folklora i prikaz turističkih, gospodarskih i drugih dostignuća ovog djela Hrvatske. Svojim programima predstavljaju preko 70 najbolje ocijenjenih izvornih folklornih skupina s oko 8.000 izvođača.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske kazala je da su Vinkovačke jeseni poznate po svojoj folklornoj i kulturno-turističkoj raskoši te da pokazuju bogatstvo i raznolikost hrvatskog folklora, hrvatsku tradicijsku kulturu i narodno stvaralaštvo.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.



Pisane vijesti