Predsjednica Vlade s predsjednikom Hrvatske lige protiv raka

Povodom 4. veljače, Svjetskog dana borbe protiv raka, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s predsjednikom Hrvatske lige protiv raka Damirom Eljugom i dopredsjednicom Udruge Europa Donna Hrvatska Ljerkom Eljugom.

Tom prigodom Damir Eljuga uručio je predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor Zlatni grb Lige te Zahvalnicu i priznanje za značajan doprinos u razvoju Hrvatske lige protiv raka i poboljšanje onkološke zaštite u Hrvatskoj. Riječ je o najvišem priznanju, a odluka o dodjeli odličja donesena je na Skupštini Hrvatske lige protiv raka u studenom 2009.

Zahvalivši na priznanju predsjednica Vlade Kosor istaknula je da je velika čast dobiti ovako značajno priznanje, ali da je to i obaveza za budućnost. Također zahvalila je na svemu što su udruge Hrvatska liga protiv raka i Europa Donna Hrvatske učinile za opće dobro i u pomoći mnogim pacijentima.

Dopredsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska Ljerka Eljuga uputila je poziv premijerki na humanitarnu akciju „Dan narcisa“ koja će se održati 27. ožujka. U toj se akciji prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.



Pisane vijesti