Predsjednica Vlade s predsjednikom i generalnim tajnikom HBK

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predsjednika Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupa mons. Marina Srakića i generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije mons. Vjekoslava Huzjaka.

U povodu prvog službenog susreta nakon preuzimanja funkcije, predsjednica Vlade Kosor zaželjela je dobrodošlicu predsjedniku HBK mons. Srakiću, koji joj je čestitao na obavljanju ove odgovorne dužnosti. Istaknuo je da ovaj susret predstavlja kontinuitet odnosa između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije. Predsjednica Vlade izvijestila je predsjednika HBK o koracima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima u prevladavanju globalne financijske krize. Naglasila je da su poduzete mjere usmjerene prema zaštiti najosjetljivijih socijalnih skupina kojima stečena prava nisu smanjivana.

Mons. Srakić dao je podršku predsjednici Vlade u nastojanjima oko prevladavanja krize. Tijekom razgovora su dotaknuta i pitanja koja se odnose na područja regulirana Ugovorima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Na sastanku su nazočili i ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić, ministar financija Ivan Šuker i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić.



Pisane vijesti