Predsjednica Vlade s predsjednikom Senata Francuske Republike

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Senata Francuske Republike Gérardom Larcherom.

Zahvalivši na potpori i prijateljstvu koje Francuska pruža tijekom hrvatskih pristupnih pregovora, poglavito na iznimnom angažmanu tijekom francuskog predsjedanja Europskom unijom, predsjednica Vlade Kosor istaknula je i zadovoljstvo parlamentarnom suradnjom. Dodala je kako je Hrvatska u proteklom razdoblju intenzivno radila i na ispunjavanju svih preostalih obveza iz pregovaračkog procesa i naglasila da smo svjesni izazova koji su još pred nama.

Predsjednik Senata Francuske Republike dao je punu potporu ulasku Hrvatske u Europsku uniju te je posebno pohvalio aktivnosti Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Vlade Kosor u deblokadi pristupnih pregovora. Također, izrazio je spremnost i želju za daljnjim jačanjem gospodarske suradnje kao i suradnje u području kulture, obrazovanja i sveučilišta. Vlada Republike Hrvatske će poticati učenje francuskog jezika a uskoro se očekuje i gradnja škole u Zagrebu.

Na kraju današnjeg susreta, predsjednica Vlade Jadranka Kosor ponovila je da je otvoren poziv predsjedniku Francuske Republike Sarkozyju i premijeru Fillonu da posjete RH.



Pisane vijesti