Predsjednica Vlade s predsjednikom Senata Kraljevine Nizozemske

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Senata Kraljevine Nizozemske Renéom van der Lindenom.

Upoznala ga je s tijekom pregovaračkog procesa, koji je u završnoj fazi, te istaknula kako smo najzaokupljeniji Poglavljem 23, o čemu smo Europskoj komisiji poslali dva izvješća. Predsjednica Vlade izrazila je nadu da se pregovori mogu završiti do kraja lipnja, za što postoji i snažna politička volja.

Poglavlje 23 posebno je zanimalo i predsjednika nizozemskog Senata, koji je naglasio veliki napredak Hrvatske, posebno u borbi protiv korupcije, jer se sjeća i samog početka pregovora prije nekoliko godina. Završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju izravna je potpora i gospodarskom oporavku, kazao je van der Linden.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je na potpori koju je Hrvatska imala do sada istaknuvši kako će završetak hrvatskih pregovora biti snažna poruka regiji jugoistočne Europe i poticaj njezinoj stabilnosti.



Pisane vijesti