Predsjednica Vlade s predstavnicima HNS-a i udruga navijača

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Vlatkom Markovićem, glavnim tajnikom Hrvatskog nogometnog saveza Zorislavom Srebrićem, povjerenikom za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Zoranom Cvrkom, predsjednikom Udruge prvoligaša Hrvatske nogometne lige Robertom Markulinom, te predstavnicima Udruge navijača „Uvijek vjerni“ Krunoslavom Grlevićem, Darkom Rankovićem i Valentinom Rajkovićem.

Uz predsjednicu Kosor, sastanku su nazočili i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić te pomoćnik glavnog ravnatelja i načelnik Uprave policije Zoran Ničeno.

Na sastanku se razgovaralo o Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza istaknuli su kako je huliganstvo veliki problem na športskim natjecanjima, te da se sve više prenosi na ulice.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je kako svatko mora podnijeti svoj dio odgovornosti u rješavanju ovog problema, od športskih klubova do organizatora športskih događanja, jer policija ne može sama nositi teret.

Zaključeno je kako je hrvatski Zakon jedan od najrepresivnijih zakona u ovom području, međutim problem nastaje u njegovom provođenju. Predsjednica Vlade Kosor stoga je najavila novi sastanak u idućih deset dana, na kojem bi sudjelovali i čelnici vodećih hrvatskih klubova, kako bi svi bili učinkovitiji u borbi protiv huliganstva na hrvatskim stadionima i ulicama.



Pisane vijesti