Predsjednica Vlade s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić izvijestio je predsjednicu Vlade Kosor o onome što danas radi Služba, a to je pružanje medicinske i druge pomoći, otklanjanje opasnosti, evakuacija i zbrinjavanje unesrećenih na izrazito nepristupačnim terenima. Kazao je da broj intervencija raste iz godine u godinu i dodao da je HGSS organiziran na način da je najveća pokrivenost onih područja gdje je mogućnost nastanka nesreća najviša. Hrvatska gorska služba spašavanja učinkovita je suvremena služba, a pripadnici HGSS-a vrlo aktivno i zapaženo sudjeluju u toj organizaciji i tako pridonose razvoju spašavanja u svijetu.

Ovom prigodom gospodin Prizmić predstavio je novi Program proaktivnog pristupa i projektiranja sigurnosti na neurbanim prostorima Republike Hrvatske. Zahvalio je premijerki Kosor na podršci te istaknuo važnost Zakona o zaštiti i spašavanju i Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kojima je u mnogome olakšan njihov rad. Također je u ime Hrvatske gorske službe spašavanja iskazao punu potporu radu Vlade Republike Hrvatske.

Premijerka Kosor i danas je pohvalila njihove napore u svakodnevnom spašavanju ljudskih života te kazala da na njenu osobnu potporu, kao i onu članova Vlade RH, u potpunosti mogu računati.

Na sastanku su nazočili i dopročelnik HGSS-a Vedran Tešić, pročelnik Komisije za helikoptersko spašavanje Srđan Vrsalović te liječnica ekspedicije Mount Everest 2009. dr. Lana Đonlagić.



Pisane vijesti