Predsjednica Vlade s predstavnicima industrijskih sindikata

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas, u Banskim dvorima, s predstavnicima industrijskih sindikata udruženih u SSSH. Sastanku su nazočili i resorni ministri gospodarstva, rada i poduzetništva, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Na sastanku su razmatrana aktualna gospodarska pitanja a posebno problematika smanjivanja poslovnih aktivnosti, isplate plaća, nelikvidnosti, prijedlozi mjera potpora domaćoj proizvodnji te prisutne teškoće kao i poduzete aktivnosti na rješavanju uvjeta proizvodnje u pojedinim trgovačkim društvima. Pored toga, razmatrana su i druga pitanja iz djelokruga interesa sindikata te je predloženo da Vlada RH ubrza donošenje zakona o reprezentativnosti i određivanju modela podjele sindikalne imovine.

Ocijenjeno je potrebnim u uvjetima krize intenzivirati zajedničke aktivnosti socijalnih partnera koje će doprinijeti uspješnom prevladavanju prisutnih problema te zapošljavanju radnika i osiguranju isplate plaća.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor predložila je uspostavu zajedničke koordinacije za gospodarstvo koju će činiti državni tajnici i predstavnici sindikata a u okviru koje će se redovito razmatrati i usklađivati aktivnosti usmjerene ka rješavanju pojedinačnih i globalnih pitanja iz područja prerađivačke industrije.



Pisane vijesti