Predsjednica Vlade s predstavnicima sindikalnih središnjica

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/444predsjednica_vlade_s_predstavnicima_sindikalnih_sredisnjica.jpg

ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Vlada je danas pozvala sindikate da sudjeluju u komunikacijskoj kampanji za uspjeh referenduma za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a potvrđeno je i da će taj referendum biti održan zajedno sa 'sindikalnim', izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon današnjeg sastanka s čelnicima sindikalnih središnjica.

Na tragu današnjih dogovora, održat će se poseban sastanak gdje će se utvrditi na koji način će sindikalne središnjice sudjelovati u kampanji, kaže Kosor.

Dodaje kako Vlada smatra da čelnici sindikata mogu na tribinama, okruglim stolovima i na drugi način tumačiti ono što je ispregovarano u područjima od interesa za članstvo.

Isti dan kad bi se održavao referendum za ulazak u EU, održao bi se i referendum, o olakšanju uvjeta raspisivanja referenduma, kako je već dogovoreno i potpisano sa sindikatima.

"Oko toga dvojbe nema", rekla je premijerka Kosor.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla je da će se referendum održati na temelju odluke Hrvatskog sabora u roku 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora.

Od ostalih tema sastanka spomenula je rješavanje pitanja bolesnih radnika Salonita. To je pitanje već bilo na Vladi, a sada je na dnevnom redu Sabora, kaže premijerka, koja očekuje da će cijeli proces biti okončan do završetka zasjedanja Sabora.



Pisane vijesti