Predsjednica Vlade s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i sindikalnim povjerenicima u brodogradilištima Brodospli3. MaUljanik i Brodotrogir.

Predstavnici sindikata upoznali su predsjednicu Vlade Kosor sa zahtjevima te su predali peticiju kojom traže očuvanje hrvatske brodogradnje.

Predsjednica Vlade Kosor pokazala je puno razumijevanje za zahtjeve sindikata i radnika te je naglasila da će Vlada Republike Hrvatske učiniti sve potrebne napore u izuzetno složenim gospodarskim uvjetima kako bi osigurala daljnji nastavak proizvodnje do završetka procesa privatizacije brodogradilišta.

Istodobno, Vlada RH nastavlja daljnje konzultacije i pripreme za provedbu drugog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta, a s ciljem uspješnog završetka tog procesa.

Predstavnici sindikata upoznati su i s financijskim obvezama, odnosno potporama i jamstvima koje je hrvatska Vlada osigurala za održanje poslovnih procesa u brodogradilištima kao i sa stajalištima Europske komisije u pogledu osiguranja potrebnim uvjeta za tržišno natjecanje i neovisnost brodogradilišta o državnim potporama.

Predstavnici sindikata podržali su napore Vlade RH usmjerene na prevladavanje gospodarskih teškoća a u okviru toga i daljnje aktivnosti i mjere u vezi hrvatske brodogradnje.



Pisane vijesti