Predsjednica Vlade s predstavnicima štrajkačkog odbora splitske Željezare

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_s_predstavnicima_strajkackog_odbora_splitske_zeljezare.jpg

ZAGREB, 28. kolovoza 2009. (Hina) - Radnicima splitske Željezare Vlada je uplatila plaću za lipanj u minimalnom iznosu, a naći će načina da im isplati i druge zaostale plaće te da se problemi Željezare riješe do kraja listopada, izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon današnjeg sastanka sa četvoro sindikalnih povjerenika u Željezari koji su jučer prekinuli štrajk glađu započet u ponedjeljak.

U proces rješavanja stanja u Željezari Split Vlada će uključiti predstavnike sindikata koji će pratiti tijek pregovora, najavila je Kosor.

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Mladen Bekavac najavio je da će se sindikat u razdoblju u kojem će Vlada pokušati naći rješenje za Željezaru, odnosno do kraja listopada, suzdržati od svih sindikalnih akcija.

"Postigli smo maksimum, jako smo zadovoljni", komentirao je Bekavac ishod današnjih pregovora.

I Tonči Mužić, koji je također štrajkao glađu, zadovoljan je zbog brzine dogovora s Vladom.

U razdoblju socijalnog mira Vlada bi trebala pronaći novog kupca Željezare što bi, kako je rekao, okončalo agoniju te tvrtke.

Mužićevo zadovoljstvo dijele i sindikalci Katica Nejašmić i Jozo Ivančević, koji su također sudjelovali u današnjim razgovorima s predsjednicom Vlade.

Njih četvero u ponedjeljak su započeli štrajk glađu zbog teškog socijalnog stanja 480 radnika željezare.

Štrajk glađu prekinuli su jučer, nakon što je dogovoren njihov sastanak s predsjednicom Vlade.

Kako se doznaje, Vlada je za isplatu plaća za lipanj u splitskoj Željezari uplatila 1,1 milijun kuna.



Pisane vijesti