Predsjednica Vlade s premijerom Nikolom Gruevskim

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima makedonskog premijera Nikolu Gruevskog.

Predsjednica Kosor izrazila je punu potporu makedonskom putu prema euroatlantskim integracijama. Kao članica NATO-a i buduća članica Europske unije, Hrvatska će aktivno pomoći svim državama jugoistočne Europe na tom putu, istaknula je predsjednica Vlade.

Na sastanku se govorilo o gospodarskim odnosima između dviju zemalja, gdje su obje strane zaključile da je ta suradnja dobra, ali da ima još prostora za daljnji razvoj. U tom kontekstu se razgovaralo i o nadolazećoj turističkoj sezoni, a predsjednica Kosor izrazila je uvjerenje kako će razmjena turističkih gostiju ove godine biti dobra. Razgovaralo se i o globalnoj gospodarskoj krizi te mjerama koje ove dvije zemlje poduzimaju kako bi smanjile teret krize i potaknule gospodarski rast.

Premijer Gruevski se zahvalio na potpori Republike Hrvatske i čestitao predsjednici Vlade na uspješnom organiziranju Godišnje skupštine EBRD-a u Zagrebu.



Pisane vijesti