Predsjednica Vlade u Poreču

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_u_porecu.jpg

POREČ, 14. lipnja 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor danas je u Poreču, na mjerno regulacionoj stanici srednjotlačnog plinovoda, izrazila zadovoljstvo projektom izgradnje i distribucije prirodnog plina za područje sjeverne Istre istaknuvši izniman značaj plinifikacije.

Direktor pulske Plinare Dean Kocijančić istaknuo kako je Plinara 2010. godine u svojstvu koncesionara s Istarskom županijom sklopila Ugovor o koncesiji za izgradnju i distribuciju prirodnog plina za područje sjeverne Istre.

Naveo je da područje koncesije obuhvaća izgradnju 207 kilometara distributivne plinske mreže u Umagu, Novigradu, Poreču, Vrsaru, Funtani, Rovinju i Labinu, a vrijednost ukupne investicije iznosi oko 142 milijuna kuna.

Prema njegovim riječima, do 2010. do 2015. godine trebalo bi biti dovršeno 172 kilometara plinske mreže, a sveukupno proširenje plinskog sustava do 207 kilometara od 2016. do 2020. godine. Ukupan planirani broj potrošača uključujući kućanstva i gospodarski sektor iznosit će oko 12.500.

Kako se čulo, tijekom 2010. godine prve količine prirodnog plina na području sjeverne Istre isporučene su u Umagu u industrijskoj zoni Ungarija, čime je započela plinifikacija koncesijskog područja sjeverna Istra prirodnim plinom.

Tijekom ove godine izrađeni su projekti za oko 12,5 kilometara distributivne plinske mreže za svaki od gradova i to Poreča, Umaga, Rovinja i Labina te pripadajuće stanice.

S time u vezi, kazao je Kocijančić, Grad Poreč je u sklopu izgradnje Sportskog kompleksa Žatika ishodovao lokacijsku dozvolu za srednjotlačni plinodvod u dijelu od mjerno regulacione stanice Poreč do sportskog kompleksa Žatika koju je nakon potpisivanja ugovora o koncesiji između Istarske županije i Plinare d.o.o Pula prenio na Plinaru.

Taj plinovod predstavlja glavni distributivni plinovod za Grad Poreč i općine Vrsar i Funtana, a spaja se na već izgrađeni plinovod Sportskog kompleksa Žatika koji je izgrađen prilikom izgradnje te dvorane, naveo je Kocijančić.



Pisane vijesti