Predsjednica Vlade uručila odlikovanja hrvatskim braniteljima

U povodu Dana državnosti, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor na svečanosti u Banskim dvorima uručila je odličja hrvatskim braniteljima za osobite zasluge i doprinose hrvatskoj državi.

Tako je Redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u održavanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, uspostavom i izgradnjom suverene hrvatske države odlikovan Marijan Mužinić, Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili okolnostima u miru odlikovan Krunoslav Samošćanec, a Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana odlikovani su Bruno Čavić i Valentino Rajković.

Tom je prigodom predsjednica Vlade Kosor nazočnima čestitala Dan državnosti te istaknula da je posebno veseli što se svečanost uručivanja odlikovanja održava upravo na današnji dan. Zahvalila je svim hrvatskim braniteljima, prije svega onima koji su dali živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Govoreći o modernoj hrvatskoj državi, predsjednica Vlade istaknula je kako je Hrvatska u samo dva desetljeća ispunila gotovo sve važne ciljeve, kako je danas važan čimbenik u međunarodnoj zajednici, članica NATO saveza, a uskoro i 28. članica Europske unije.

U ime odlikovanih, premijerki Kosor na dugogodišnjoj potpori zahvalio je Valentino Rajković.



Pisane vijesti