Predsjednica Vlade uručila učeničke i studentske stipendije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_urucila_ucenicke_i_studentske_stipendije.jpg

ZAGREB, 19. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je danas učenicima i studentima ugovore o dodjeli stipendija Zaklade "Hrvatska za djecu" za školsku godinu 2010./2011.

Ugovore o stipendijama danas je dobilo 50 učenika i studenata, a za ovu školsku godinu osigurano je ukupno 1433 stipendije - 437 učeničkih i 996 studentske, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.

Zaklada funkcionira od početka prošle godine, rekla je premijerka Kosor dodavši kako se nada da će učenicima i studentima taj novac pomoći da podnesu teret studiranja.

Vi, zajedno sa svim mladima Republike Hrvatske, najbolje ste što naša zemlja ima. Stoga učite, jer učenjem radite na sebi, ali i na dobrobiti svoje domovine, poručila je premijerka mladim stipendistima.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić rekao je kako je uz Fond za stipendiranje djece hrvatskih branitelja, "Hrvatska za djecu", druga po jačini zaklada za stipendiranje učenika i studenata, koja stipendira velik broj djece iz višečlanih obitelji.

Zakladu je, kako je podsjetio Ivić, premijerka Kosor utemeljila još kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u sklopu nacionalne populacijske politike.



Pisane vijesti