Predsjednica Vlade uručila ugovore predstavnicima udruga osoba s invaliditetom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_urucila_ugovore_predstavnicima_udruga_osoba_s_invaliditetom.jpg

ZAGREB, 2. travnja 2010. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je uručila ugovore o suradnji predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koje provode projekt osiguravanja usluge osobnih asistenata osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Riječ je o projektu koji Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi petu petu godinu za redom.

Projekt se provodi u suradnji sa 62 udruge iz 19 županija, a uključeno je 329 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Uručujući udrugama ugovore, premijerka je naglasila da vlada, unatoč teškim vremenima, nije smanjivala izdvajanja za potrebe osoba s invaliditetom.

Na suradnji je zahvalila udrugama, pravobraniteljici za osobe s invaliditetom i dvjema saborskim zastupnicama u invalidskim kolicima Ljubici Lukačić (HDZ) i Vesni Škulić (SDP), koji, kaže, svojim radom ruše predrasude i slamaju prepreke pred osobama s invaliditetom.

Udrugama je obećala da će jedan od prioriteta vlade u budućem radu biti zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić naglasio je da je danas raspisan natječaj za dodjelu novca od igara za sreću za osobnog asistenta.

Predstavnici udruga zahvalili su premijerki na angažmanu oko osoba s invaliditetom, a predsjednik Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš darovao joj je buket crvenih ruža i uskrsnu pisanicu.



Pisane vijesti