Predsjednica Vlade uručila ugovore za projekt osobnog asistenta

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_urucila_ugovore_za_projekt_osobnog_asistenta.jpg

ZAGREB, 22. travnja 2011. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor uručila je danas ugovore o suradnji predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koje provode projekt osobnog asistenta ističući da bi posebna skrb i pozornost prema skupinama u društvu koje trebaju dodatnu potporu i razumijevanje trebali biti opredijeljenost svake vlade.

Podsjetila je da je projekt osobnog asistenta pokrenut 2006. sa 78 ugovora, a ove ih je godine 550, za što je osigurano više od 25 milijuna kuna, što je dosad najviše. Svrha je projekta omogućiti i osigurati osobama s invaliditetom da žive život kakav žele i kakav su zamislile po svojoj mjeri, rekla je predsjednica vlade i dodala kako je potrebno da se na tom tragu učini još više, osobito na lokalnoj razini.

Premijerka Kosor oštro je opovrgnula jučerašnji napis u jednome dnevnom listu da djeca i invalidi ostaju bez socijalne skrbi što potvrđuje i taj vladin projekt, koji će se, najavila je, provoditi i dalje kako bi se olakšao položaj osoba s invaliditetom.

Zahvalila je svima na vrijednome i humanom radu i čestitala uskrsne blagdane.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić rekao je kako, unatoč gospodarskim i financijskim problemima, nisu zaboravljeni oni kojima je pomoć potrebna te je zahvalio premijerki Kosor, koja je pokrenula projekt osobnog asistenta dok je obnašala dužnost ministrice.

Prigodni govor održao je i državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja, međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić, a u ime svih koji su primili ugovore zahvalila je predsjednica Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Jozefina Kranjčec.



Pisane vijesti