Predsjednica Vlade vjeruje da škver neće još dugo čekati

ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor rekla je danas u Podstrani kako vjeruje da se neće još dugo čekati na dan kad će se brodovi moći ugovarati i raditi u splitskom brodogradilištu i kako do tad treba imati strpljenja.

Odgovarajući na pitanje novinara kako samoborska tvrtka DIV može doći do splitskog brodogradilišta za mnogo manje novca od vrijednosti brodogradilišta, premijerka Kosor je kazala kako ona nije ta koja treba objašnjavati bilo što u tom smislu.

„Cijeli posao rade nadležne institucije i stručni ljudi. Jako je bitno što kaže Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i njena ravnateljica Olgica Spevec. Za mene je to mjerodavno i ja poštujem njeno mišljenje“, kazala je Kosor. Podsjetila je kako se u vezi brodogradilišta čeka i mišljenje Europske komisije.

„Kad i ako to mišljenje oko plana restrukturiranja bude pozitivno, a ja vjerujem da hoće, u škveru se mogu početi ugovarati brodovi“, rekla je Kosor. Pozvala je sve koji mogu moći da pomognu u ostvarenu tog cilja.

„Ljudima u škveru treba govoriti istinu, a istina jest da moramo proći ovu fazu i imati još malo strpljenja, jer vjerujem da se neće još dugo čekati do dana kada će se brodovi moći ugovarati i raditi u brodogradilištu“, kazala je Kosor.

Nakon što je samoborski DIV prošlog svibnja za to brodogradilište ponudio 3,7 milijuna kuna, programi resturkturiranja brodogradilišta poslani su Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja a nakon što obavi usklađivanje, te programe mora prihvatiti Europska komisija.



Pisane vijesti