Predsjednica Vlade: vlada će poslati pomoć Japanu

ZAGREB, 17. ožujka 2011.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor najavila je da će Vlada danas donijeti odluku o upućivanju financijskih sredstava kao pomoć Japanu u ublažavanju posljedica potresa i tsunamija koji je pogodio tu zemlju i, uz ostalo, prouzročio probleme s radioaktivnim zračenjem iz nuklearne elektrane.

Premijerka Kosor je u Banskim dvorima nakon predstavljanja javnih investicijskih projekata za drugi kvartal ove godine potvrdila da će Vlada putem Crvenog križa iz proračunskih rezervi uplatiti 3,5 milijuna kuna.

Dodala je i da će se japanskoj vladi ponuditi i "određeni broj kapaciteta u KBC-u Rebro za liječenje ozračenih", kao i smještaj za određeni broj majki s djecom u nekom od turističkih kapaciteta u državnom vlasništvu.

Kosor je kazala kako je Hrvatska vlada putem Ministarstva vanjskih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Ministarstva obrane ponudili i druge vrste pomoći, od prekrivača do slanja spasilačkih timova u Japan.

No, japanska vlada je preko institucija zahvalila na tome i mi ćemo danas donijeti odluku o određenim sredstvima koje možemo izdvojiti iz proračunske pričuve, jer su nas uputili da je to najbolji način, kazala je Kosor novinarima.



Pisane vijesti