Predsjednik i članovi Vlade na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja.

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/6 travnja/H20160406004780.jpg

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, čija je tema ove godine dijabetes, Ministarstvo zdravlja organiziralo je danas na Trgu sv. Marka mjerenje tlaka i šećera za građane, kako bi se dodatno promovirala važnost preventivne zdravstvene zaštite u otkrivanju i liječenju te bolesti.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) tradicionalno organizira obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, u četvrtak 7. travnja, ove godine pod sloganom „Što ja mogu učiniti za svoje zdravlje“ i u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu, Kliničkim bolničkim centrom Sestara milosrdnica, udrugom studenata medicine CRomsic, te patronažnim sestrama domova zdravlja Zagreb Istok, Zagreb Centar i Zagreb Zapad.

Prema prijedlogu Svjetske zdravstvene organizacije tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dijabetes i prevencija dijabetesa.
 
Na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u četvrtak 7. travnja od 10.00 sati do 13.30 sati građani će moći izmjeriti šećer, tlak i indeks tjelesne mase.

Na štandovima posjetitelje će dočekati liječnici, medicinske sestre i studenti Medicinskog fakulteta koji će ih provesti kroz proces preventivnih pregleda važnih za otkrivanje dijabetesa, te im dati stručne savjete za zdravlje.

Posjetitelji će moći dobiti i informativne materijale o prevenciji dijabetesa i o zdravim životnim navikama, a simbolično će im se dijeliti jabuke kao primjer zdrave prehrane. 


Foto: VladaRH /Hina 

Pisane vijesti | Tomo Medved