Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Međunarodni praznik rada

Slika /Vijesti/2018/04 travanj/30 travnja/AP1.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada.

"Drage sugrađanke i sugrađani,
 
u ime hrvatske Vlade čestitam vam Međunarodni praznik rada!
 
Kada smo dobili većinsko povjerenje i preuzeli odgovornost za vođenje države, učinili smo to sa željom da omogućimo boljitak svih hrvatskih ljudi i naše domovine.
 
U prošloj godini ostvarili smo suficit opće države što potvrđuje odlučnu i odgovornu politiku Vlade u vođenju fiskalne politike. Naše napore prepoznale su i međunarodne financijske institucije i rejting agencije te su podigle kreditni rejting Hrvatske.  Predstoji nam još samo jedna stepenica do investicijskog rejtinga.
 
Hrvatska ima stabilni i dugoročno održivi gospodarski rast, javni dug se sustavno smanjuje, bilježimo najveći pad stope nezaposlenosti u zemljama Europske unije, shodno tome i rast zaposlenosti, a brigu za hrvatskog radnika pokazali smo spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru.
 
Izazovi s kojima se suvremeno hrvatsko društvo suočava ne rješavaju se preko noći.  Dokazali smo da sustavno radimo na stvaranju gospodarskog okruženja koje će omogućiti novo zapošljavanje, bolje plaće i u konačnici viši životni standard. Želimo poboljšati uvjete života i položaj obitelji kako bismo zadržali naše ljude i zaustavili iseljavanje, osobito mladih te na taj način omogućili demografsku revitalizaciju zemlje.
 
Pritom nismo zaboravili kontinuiranu suradnju i socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima jer samo zajedničkim djelovanjem i partnerstvom možemo ostvariti bolju Hrvatsku. Stoga Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva – političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i solidarnosti."
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković