Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sastanku na vrhu Berlinskog procesa

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u Trstu, u srijedu i četvrtak, 12. i 13. srpnja 2017. godine, gdje će sudjelovati na sastanku na vrhu Berlinskog procesa.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva poduzetništva i obrta Martina Dalić i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.
 
Na sastanku će se raspravljati o europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe te o konkretnim mogućnostima u jačanju regionalne suradnje. Bit će riječi i o zajedničkim izazovima u kontekstu aktualnih globalnih zbivanja, kao što su migracije i borba protiv terorizma.
 
srijeda, 12. srpnja:
16.20               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pred Palaču predstavnika Vlade Talijanske Republike za Regiju Furlanija-Julijska krajina (Prefettura), (Piazza Unità d'Italia 8)
                        Foto prigoda s predsjedavajućim Vijeća ministara Talijanske Republike Paolom Gentilonijem
 
16.35               Zajednička fotografija
 
16.40               Sastanak šefova država i vlada
 
18.10               Završetak sastanka
                      
                      Svečano potpisivanje ugovora "Transport Community Treaty"
                      Ugovor potpisuju šefovi država i vlada Zapadnog Balkana i visoka   predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini
                       
                        Mogućnost izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
19.30               Radna večera šefova država i vlada
 
                        
 
 
četvrtak, 13. srpnja:
 
9.00     Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Hrvatske zajednice Trst i predsjednikom Saveza hrvatskih zajednica u Talijanskoj Republici Damirom Murkovićem (Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, Trst, Piazza Goldoni 9).

Najave