Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao Memorijalni centar za žrtve Holokausta Yad Vashem

Slika /Vijesti/2017/01 siječanj/24 siječnja/PVRH_ POLAGANJE VIJENCA.jpg

Na početku 18. sjednice Vlade, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na aktivnosti u proteklom tjednu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da je posjet Memorijalnome centru Yad Vashem na njega ostavio snažan dojam te da iskreno suosjeća  s dubokom patnjom, borbom i opstankom židovskog naroda tijekom Holokausta. „Duboko sam dirnut tragedijom i strahotama ovog najgoreg zločina protiv čovječnosti i genocida. Ovdje smo kako bismo sačuvali uspomenu na svaku od 6 milijuna žrtava za buduće naraštaje i jačali uključenost u unaprjeđivanje vrijednosti međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije. Moja posvećenost borbi protiv svakog oblika mržnje, rasizma i negiranja Holokausta još je pojačana ovim dvodnevnim posjetom i sjećanjem na preko stotinu hrvatskih pravednika među narodima. Izražavam najiskrenije suosjećanje s obiteljima žrtava i židovskim narodom, u ime hrvatske Vlade, i pridružujem se glasu čovječanstva koji kaže: Nikad više!“, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na kraju posjeta Izraelu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske na Gori sjećanja zasadio je drvo u spomen na pravednike među narodima.

Stranica | Andrej Plenković