Predsjednik Vlade Andrej Plenković u službenom posjetu Rumunjskoj

  • Slika /Vijesti/2018/05 svibanj/17 svibnja/Bukurešt/r1.jpg


Po dolasku u Bukurešt, u hrvatskom se veleposlanstvu sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u tome gradu. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je dvodnevni službeni posjet Rumunjskoj, tijekom kojeg će se susresti s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom i predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom.
 
Po dolasku u Bukurešt, u hrvatskom se veleposlanstvu sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u tome gradu. 
 
"Hrvatsko i Rumunjska će zajedno djelovati tijekom svojih predsjedanja Europskom unijom 2019. i 2020., a dobri odnosi između dviju zemalja poboljšat će se jačanjem obrambene suradnje", istaknuo je Plenković u prigodnom obraćanju, najavivši potpisivanje memoranduma o suradnji na polju sigurnosti i obrane s rumunjskim ministrom Fiforom.
 
„Naša obrambena industrija izrazito je dobro zastupljena na ovom velikom sajmu koji se upravo odvija u Rumunjskoj i to su sastavnice kako izgraditi naše odnose. Vjerujem da ćemo imati prigodu sada malo popričati, da vidimo ima li još konkretnih načina kako da Vlada u svojim aktivnostima još više na radaru ima hrvatsko-rumunjske odnose i kad se radi o gospodarskom, političkom, društvenom ili kulturnom planu“, poručio je predsjednik Vlade, zahvalivši im na doprinosu promociji hrvatske kulture i gospodarstva te na vremenu koje su predstavnici hrvatske zajednice posvetili susretu s njime.
 
„Ovo je veliki grad, sredina je tjedna, vi ste sigurno zauzeti. Mali Pariz istoka lijep je, vjerujem da u njemu uživate i da stječete velika i značajna iskustva u ovom velikom europskom gradu“, zaključio je predsjednik Vlade svoje obraćanje.


U petak će posjetiti i Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti “Black Sea Defense and Aerospace 2018” na kojem svoje proizvode izlaže I devet tvrtki iz Hrvatske: Agencija Alan, Čateks, Galeb, Galko, HS Produkt, Kap-Ko, Odjeća, KROKO I Šestan-Busch.

 

 


 
 

Pisane vijesti