Predsjednik Vlade: Bandić je predložio ovakav "rukometni" zakon

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas, odgovarajući na pitanje je li gradonačelnik Milan Bandić tražio zakon o izgradnji rukometnih dvorana za SP 2009. bez javnog natječaja, da je gradonačelnik Zagreba prvi predložio zakon koji bi skratio procedure izdavanja dozvola za gradnju kako bi dvorane bile dovršene do svjetskog prvenstva.

ZAGREB, 16. siječnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas, odgovarajući na pitanje je li gradonačelnik Milan Bandić tražio zakon o izgradnji rukometnih dvorana za SP 2009. bez javnog natječaja, da je gradonačelnik Zagreba prvi predložio zakon koji bi skratio procedure izdavanja dozvola za gradnju kako bi dvorane bile dovršene do svjetskog prvenstva.

"Sastanak s gradonačelnicima i županima bio je organiziran na njihov zahtjev i na zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza. Na tom sastanku gradonačelnik Zagreba je prvi predložio da se ide s jednim zakonom u kojemu bi se skratile procedure izdavanja različitih dozvola kako bi se stiglo završiti dvorane za svjetsko prvenstvo", istaknuo je premijer Sanader na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom slovačke vlade Robertom Ficom.

Mi svi znamo da u Zagrebu postoji plan da se izgradi jedna velika arena Zagreb koja bi primala negdje 18.000 ljudi. Dakle prijedlog je bio od Bandića, a taj prijedlog su podržali svi gradonačelnici, a Vlada je izašla u susret njihovoj molbi i molbi Hrvatskog rukometnog saveza, izjavio je premijer.

"Budući da se Bandić sada kukavički povlači, a i ostali gradonačelnici, Vlada će taj prijedlog ponovno razmotriti u četvrtak na svojoj sjednici", rekao je Sanader.



Pisane vijesti