Predsjednik Vlade: cijelo društvo spremno je na obračun s kriminalom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_cijelo_drustvo_spremno_je_na_obracun_s_kriminalom.jpg

ZAGREB, 7. listopada 2008. (Hina) - Premijer Ivo Sanader istaknuo je u intervjuu objavljenom večeras na internetskim stranicama Večernjega lista da su državna vlast, mjerodavna tijela i cijelo društvo odlučni obračunati se sa svakim kriminalom, te ponovio kako o odlučnosti i spremnosti govore i najavljena nova imenovanja.

"Državna vlast je odlučna obračunati se sa svakim kriminalom. Bilo je logično očekivati da sve aktivnosti koje smo radili dosad nastavimo još odlučnije i koncentriranije. To su bili glavni razlozi za kadrovske promjene u Vladi i sigurnosnim službama, što sam dogovorio s predsjednikom Mesićem, budući da nas dvojica suodlučujemo u sigurnosnom sektoru. Kao što sam se s Predsjednikom konzultirao u vezi sa sigurnosnim službama, tako sam se u vodstvu stranke, Sabora i među koalicijskim partnerima konzultirao u vezi s promjenama u Vladi", odgovorio je Sanader na upit jesu li najavljene smjene samo gesta ili je vlast spremna na jaku akciju protiv mafije.

"Sve što smo napravili, imenovanja koja smo najavili, dovoljno govore o našoj spremnosti", naglašava premijer.

Istaknuo je da se ne radi samo o spremnosti Vlade, već da je riječ "o spremnosti države i mjerodavnih institucija pa i cijeloga društva".

"Vjerujem da javnost prepoznaje našu opredijeljenost i odlučnost da dobijemo tu bitku u svemu što smo dosad radili, pa i u kadrovskim pojačanjima koja sam predstavio", rekao je premijer.

Komentirajući ocjene čelnika SDP-a Zorana Milanovića koji smatra da on (Sanader) treba podnijeti ostavku, premijer je rekao kako je od Milanovića očekivao ozbiljnije izjave.

"Potpuno je nevažno što je rekao Milanović, a puno je važnije što kažu ljudi iz cijele zemlje", rekao je Sanader i naglasio kako su reakcije javnosti jako pozitivne.

"Jeka javnosti je mnogo važnija od bilo čega što misli bilo tko od političara, pa bio on i predsjednik SDP-a", rekao je premijer Sanader.



Pisane vijesti