Predsjednik Vlade doputovao u Beč

BEČ, 8. lipnja 2008. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader doputovali su u nedjelju u Beč gdje su najprije predviđeni bilateralni razgovori s austrijskim domaćinima s kojima će poslijepodne na stadionu Ernsta Happela gledati utakmicu europskog nogometnog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Austrije.

Premijera Sanadera primit će kancelar Alfred Gusenbauer u zgradi austrijske Vlade. Nakon bilateralnog susreta predviđene su izjave za medije.

Uz premijera Sanadera u hrvatskom izaslanstvu su ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar kulture Božo Biškupić i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović.

Poslijepodne će hrvatski državni čelnici s austrijskim kolegama biti na utakmici Hrvatske i Austrije.

Očekuje se da će u bilateralnim razgovorima biti riječi o odnosima dviju tradicionalno prijateljskih država i mogućnostima njihova produbljivanja te o aktualnom stanju u Jugoistočnoj Europi, a jedna od tema bit će hrvatsko približavanje Europskoj uniji. Austrija je u sklopu EU, kao što je poznato, jedna od najvećih zagovornica Hrvatske i snažno podupire njezin skori ulazak u EU.

Beč je potpuno u znaku sporta i navijača iz cijeloga svijeta. Najviše ih je iz Hrvatske. Prema policijskim izvorima oko 50 tisuća ih je u središtu grada i "navijačkim zonama" predviđenima za one koji nemaju ulaznice za utakmice, a moći će ih pratiti na velikim platnima.

Hrvatski navijači mogu se sresti na svakom koraku, i to ne samo navijačke skupine, nego i čitave obitelji iz Hrvatske, ali i iz drugih europskih zemalja. Došli su, kako su kazali, dati potporu hrvatskoj reprezentaciji.



Pisane vijesti