Predsjednik Vlade dr. sc. Sanader i potpredsjednica Kosor s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_dr_sc_sanader_i_potpredsjednica_kosor_s_predstavnicima_udruga_iz_domovinskog_rata.jpg

ZAGREB,29. siječnja 2008.(Hina) - Premijer Ivo Sanader i potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor održali su danas prvi sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga u novom mandatu, od kojih su dobili potporu naporima Vlade za ulazak Hrvatske u NATO i EU te za smanjenje cijena i inflacije.

Premijer Sanader je nakon sastanka izjavio da Vlada s braniteljskim udrugama želi nastaviti partnerski odnos te rješavati probleme branitelja i ratnih stradalnika i u ovom mandatu, naglasivši kako je obveza države, ove i svake buduće vlade, ne zaboraviti njihov nemjerljiv doprinos hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Odbacuje, kaže, insinuacije da Vlada branitelje tretira kao posebnu kastu, istaknuvši kako prema tim ljudima koji su bili spremni dati živote za domovinu treba imati poštovanja, "fer i korektan odnos".

Sanader je kazao kako su predstavnici udruga pokazali razumijevanje za aktualne probleme hrvatskog društva, poput "opravdanog i neopravdanog rasta cijena", te Vladi dali potporu u naporima usmjerenima rastu standarda građana.

Udruge, dodao je, Vladu podupiru i u aktivnostima da početkom travnja dobije pozivnicu za članstvo u NATO-u, te su iskazale spremnost o razlozima ulaska u NATO raspravljati među svojim članstvom i širom javnošću. U tom će se smislu, kazao je, idući tjedan u Vladi održati operativni sastanak s udrugama.

Premijer je izvijestio kako je prihvatio poziv da sudjeluje u vojnom hodočašću u Lourdes u drugoj polovici svibnja.

U ime udruga novinarima su se obratili Lucija Kober iz Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja, Ivan Pšenica u ime Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i Zvonko Milas iz Udruge branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, koji su poručili da Vlada uživa njihovu punu potporu.

Naglasili su kako očekuju da će i dalje biti Vladin ravnopravni partner u rješavanju za braniteljsku i stradalničku populaciju ključnih problema.



Pisane vijesti