Predsjednik Vlade: Eksplozija u veleposlanstvu naštetila Hrvatskoj

Premijer Ivo Sanader ponovio je danas u saborskom "aktualnom prijepodnevu" kako je eksplozija u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu nanijela štetu Hrvatskoj u međunarodnoj zajednici.

ZAGREB,21. rujna 2005 (Hina) -Premijer Ivo Sanader ponovio je danas u saborskom "aktualnom prijepodnevu" kako je eksplozija u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu nanijela štetu Hrvatskoj u međunarodnoj zajednici.

Odgovorio je to HSP-ovcu Miroslavu Rožiću kojega ga je zanimalo je li premijer požalio zbog spomenute izjave, jer je naknadno otkriveno da je eksploziju izazvao pojedinac iz kriminalnog miljea, zaposlenik veleposlanstva.

Hrvatska je sigurna zemlja, rekao je premijer Rožiću, teatralnim nazvavši njegove ocjene o stanju i opremljenosti policajaca.

Rožić je premijera, podsjetivši ga na najavu žestokog obračuna s organiziranim kriminalom, upitao kako to misli provesti s obzirom da policajci imaju plaće manje od vozača tramvaja, a specijalci kao vozači autobusa, da policija hoda u šupljim cipelama, sa zastarjelim, trofejnim oružjem itd.

Ovlasti policajaca na razini su navlačenja za uši klinaca koji u parku varaju na pikulama, ocijenio je Rožić.

Premijer je na upit Ingrid Antičević-Marinović (SDP), podržava li ministra gospodarstva i čelnika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića u 'torbarenju' i trgovini karlovačkim gradskim vijećnicima, konkreno sa 77-godišnjim vijećnikom HSU-a odgovorio da nije upoznat s takvim detaljima. Dodao je kako zna da je legitimna praksa da se iz lokalnih proračuna financiraju sve stranke.

Mediji su, naime, pisali da je Vukelić sa spomenutim HSU-ovcem, a kako bi osigurao vlast u Karlovcu, potpisao ugovor kojim karlovački HDZ jamči HSU-u 20 tisuća kuna mjesečno iz gradske blagajne, iako bi po izbornim rezultatima HSU imao pravo na tek dvije tisuće kuna.



Pisane vijesti