Predsjednik Vlade: Hvala generalima što su ovoliko izdržali za Hrvatsku!

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_hvala_generalima_sto_su_ovoliko_izdrzali_za_hrvatsku.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu za medije u povodu oslobađajuće presude Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

„Pao nam je kamen sa srca!“, rekao je premijer naglasivši da je postupak bio težak i bez presedana. „Sedamnaest godina je trajalo i važno je na kraju da ljudi idu doma, svojim obiteljima, a važno je i za Hrvatsku, jer ovaj postupak je bio težak i bez presedana, bilo je dosta politike. Odluka je, kao što ste vidjeli, bila podijeljena, što samo govori kako je tanka crta između uspjeha i neuspjeha, istine i neistine, pravde i nepravde. Radi se očito o dvojici nedužnih ljudi, ali to ne znači da rat nije bio težak, krvav i pravedan, što se Hrvatske tiče. U tom ratu je bilo i grešaka, i to grešaka za koje je na kraju odgovorna hrvatska država, nisu Markač i Gotovina“, kazao je predsjednik Vlade i dodao da će hrvatska država svoj dug pravde ispuniti prema onima o koje se ogriješila. „A Markaču i Gotovini hvala što su ovoliko izdržali za Hrvatsku“, rekao je.

Predsjednik Vlade rekao je i da je državni zrakoplov poslan po generale Markača i Gotvinu, a u njemu će biti i ministri Kotromanović i Matić.



Pisane vijesti