Predsjednik Vlade: Jambove izjave naprosto su smiješne

Premijer Ivo Sanader smiješnima je danas nazvao jučerašnje izjave HSS-ovca Stipe Gabrića Jamba da mu je predsjednik države Stjepan Mesić prenio premijerovu poruku da će Jambu ne kandidira li se na izborima vratiti kamenolom i otvoriti poslove na jugu Hrvatske.

ZAGREB, 19. rujna 2007. (Hina) - "Jutros sam se čuo s predsjednikom Mesićem i obojica smo se smijali. Naprosto je smiješno da ja koristim predsjednika države kao kurira", izjavio je Sanader na konferenciji za novinare nakon sastanka s čelnicima parlamentarnih stranaka u Vladi.

Na zamolbu novinara da pojasni svoju jučerašnju izjavu iz Jastrebarskog da je na izborima glas za HSP zapravo glas za SDP, premijer je rekao kako je očito da je glas za HSP glas manje za njegovu stranku te da to jača SDP, kao HDZ-ovog najvećeg političkog rivala.

Istaknuo je da HDZ želi pridobiti glasove svih birača posebno onih koji mu prirodno gravitiraju dodavši kako ga uopće ne zanima kako će na njegovu jučerašnju izjavu reagirati pravaši.

Novinare je zanimao i Sanaderov komentar na ocjene SDP-ovog premijerskog kandidata Ljube Jurčića da premijer i HDZ svojim protivljenjem SDP-ovom prijedlogu oporezivanja kapitalne dobiti ne razumiju tržišno gospodarstvo.

Sanader je rekao da Jurčića cijeni kao uvaženog ekonomista, ali da to ne znači da su svi njegovi prijedlozi dobri.

"Ovaj prijedlog nije dobar", dodao je Sanader.



Pisane vijesti