Predsjednik Vlade Milanović: Imamo dobre naznake za gospodarski rast

Slika /Vijesti/2015/veljača/5 veljače/JKP_4700.JPG

Predsjednik Vlade komentirao je i podatke Državnog zavoda za statistiku o rastu prometa u trgovini na malo i industrijske proizvodnje na godišnjoj razini.

Otvarajući današnju 212. sjednicu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na interes stranih medija za Vladinu mjeru otpisa dugova određenom dijelu građana. „Ovih dana krenuo je program „Novi početak“ odnosno otpis dugova što nije prošlo, na moje iznenađenje, bez interesa stranih medija i to najugledinih. To je prepoznato kao nešto jedinstveno, a mi vjerujemo i dobro“, kazao je premijer Milanović. „Dobro je intonirano tako da nam je drago da se priča o stvarima koje su isključivo bile motivirane time da se ljudima pomogne, a ne da se reklamiramo u inozemstvu jer od toga nemamo nikakve koristi“. Predsjednik Vlade zadovoljan je što su strani mediji primijetili da se u Hrvatskoj događaju projekti i to dogovorno, ocijenivši da je nemoguće na silu otpisati dugove. „To je sve skupa bio jedan dugačak i kompliciran pregovarački, dogovarački i nagovarački proces“, dodao je. Istaknuo je ulogu potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić u postizanju sporazuma s jedinicama lokalne samouprave, bankama i teleoperaterima. „Vjerujem da će to mnogim ljudima pomoći“, naglasio je.
 
Predsjednik Vlade Milanović komentirao je i podatke Državnog zavoda za statistiku o rastu prometa u trgovini na malo i industrijske proizvodnje na godišnjoj razini. „Ovdje još želim istaknuti da je u prosincu prošle godine na godišnjoj razini promet u trgovini na malo, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, veći 2,6 posto na godišnjoj razini, što je sada već nekakav trend“, kazao je predsjednik Vlade i nastavio: “Vidjet ćemo hoće li se pretvoriti i u konkretne stope rasta. Vjerujemo da hoće, kao i industrijska proizvodnja koja na godišnjoj razini raste 5 posto“. Premijer Milanović rekao je da su to pozitivni podaci iz istog izvora koji su mjesecima bili negativni. „Pričekajmo, vidjet ćemo, ali naznake nisu loše, rekao bih da su dobre“, zaključio je.
 
 
 

Pisane vijesti | Ekonomija | Zoran Milanović