Predsjednik Vlade Milanović obišao novoizgrađenu dionicu Jakuševec-Velika Gorica autoceste Zagreb-Sisak

Slika /Vijesti/2015/studeni/3 studenog/Obilaznica.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je danas novoizgrađenu dionicu Jakuševec – Velika Gorica autoceste A11 Zagreb-Sisak. U izjavi za novinare kazao je kako je danas otvorena dionica od 11 kilometara, koja se neće naplaćivati.

Onda dalje do Siska još 20 kilometara, dakle ukupno 31 kilometar, tako da autocesta praktički dolazi pred prag Siska, desetak kilometara od grada. Konačno je i to završeno“, rekao je premijer Milanović dodavši da je ukupno završeno oko 60 kilometara autocesta u ovom mandatu. 

Odgovarao je i na pitanja novinara o ostalim aktualnim temama. Upitan o povećanju broja hrvatskih građana kojima su blokirani računi, premijer je kazao da je broj blokiranih nažalost posljedica poslovanja. „Ne bih to dovodio u vezu s politikom Vlade. Činjenica je da se u ove četiri godine plaća puno urednije, nego što je to bilo ranije, i da su svi pokazatelji društvenog proizvoda pozitivni i da sve ukazuje da rast u trećem kvartalu ne može biti manji od 2 posto, što je znak da smo uhvatili zamah“. 

Upitan za komentar izjave njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je rekla da bi, ukoliko Njemačka zatvori granicu, moglo doći do oružanih sukoba na Balkanu, premijer je kazao da neće biti nikakvih oružanih sukoba. Dodao je da će Turska, nakon provedenih izbora i ponovne pobjede premijera Erodğana, biti spremnija na razgovore i kompromise. Naglasio je da se Hrvatska u cijeloj situaciji pokazala iznimno organiziranom te izrazio zadovoljstvo svime što rade svi uključeni. „Ljudi rade za pet. Ostali smo i ljudi, ali smo pokazali da smo i država. Moj zadatak je prvenstveno da štitim sigurnost hrvatskih građana i red i to smo prvo uspjeli, a u ovom drugom se nismo izblamirali“.  

Pisane vijesti