Predsjednik Vlade Milanović s počasnim konzulima Republike Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2015/svibanj/25 svibanj/galerija/DSC_8974NASLOVNAweb.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas, u Banskim dvorima, počasne konzule Republike Hrvatske, koji borave u Hrvatskoj povodom održavanja Investicijske konferencije „Invest HR“. 

Pozdravljajući nazočne, premijer Milanović rekao je da su se od proteklog susreta, prije dvije godine, u Hrvatskoj mnoge stvari promijenile nabolje. „Hrvatska je promijenila svoj trend razvoja i zahvalni smo vam na trudu i doprinosu tome“, rekao je premijer, pojasnivši da je desetljećima hrvatski model bio inercijski, a sada se potrebno okrenuti gospodarstvu znanja“, i nastavio: „Hrvatska industrija može ponuditi puno ovom dijelu Europe“. Još jednom je zahvalio počasnim konzulima na svemu što čine u promociji hrvatskog gospodarstva.
 
U ime počasnih konzula, James B. Oates, počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Estoniji, kazao je kako na gospodarskom planu postoje mnogi projekti i mogućnosti za Hrvatsku. „Govorim u ime svih kada kažem da je čast i zadovoljstvo surađivati sa zemljom koja ima pozitivan pristup i pozitivnu budućnost. Iako još postoje neki problemi, postignuća koje je Vlada ostvarila su neizbrisiva, i radujemo se nastavku suradnje s Vama osobno i Vladom na promicanju zemlje koja nam je u srcima“. 

 

Pisane vijesti | Priopćenja | Vanjski i europski poslovi | Zoran Milanović