Predsjednik Vlade Milanović: Srbija neće uvesti mjere protiv Hrvatske

Slika /Vijesti/2015/rujan/22 rujna/FAH-H9228432.jpg

Premijer Zoran Milanović ocijenio je u utorak navečer kako Srbija neće uvesti nikakve mjere protiv Hrvatske jer bi to bile mjere protiv Europske unije, naglasio da Srbija mora početi funkcionirati kao država u pogledu tretmana migranata te potvrdio kako je srbijanskom kolegi ponudio da im Hrvatska pomogne u prijevozu migranata.

"Hrvatska je članica EU. Srbija čak ni da hoće ne može uvesti nikakve mjere Hrvatskoj jer ima ugovor s EU. Sve što Srbija napravi ili pomisli napraviti, radi protiv EU, a ja sam siguran da oni to neće napraviti", izjavio je Milanović novinarima ispred zagrebačkog HNK-a gdje došao na premijeru filma "Zvizdan" Dalibora Matanića.

Novinare je, naime, zanimao stav hrvatskog premijera na najavu Srbije da će uvesti paket mjera protiv Hrvatske ako u idućih 30 sati ne bude postignut dogovor o otvaranju graničnog prijelaza Bajakovo koji je Hrvatska za teretni promet zatvorila s nedjelje na ponedjeljak. Milanović je u izjavi u više navrata naglasio kako bi time Srbija krenula protiv cijele EU - a to je smiješno.

"Spadam među ljude u Hrvatskoj koji imaju vrlo visok prag tolerancije prema Srbiji i to ću i dalje imati, međutim, reda mora biti. Oni moraju početi funkcionirati kao država od ulaza do izlaza", naglasio je premijer te dodao da Srbija mora početi surađivati u rješavanju ovog ključnog problema.

Premijer Milanović je tijekom poslijepodneva razgovarao sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem o problemu izbjeglica, a razgovor je, kako je ocijenio, bio pristojan, intenzivan i sadržajan.

(Tekst i foto: HINA)
 



Pisane vijesti