Predsjednik Vlade na desetom izboru za Zlatnu dionicu godine

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_desetom_izboru_za_zlatnu_dionicu_godine.jpg

INA d.d. dobitnik je nagrade Zlatne dionice na ovogodišnjem, desetom po redu izboru najboljih dionica na hrvatskim tržištima kapitala te najbolje industrijske dionice godine u sektoru ostalo. Posebnu nagradu za doprinos hrvatskim tržištima kapitala za uspješnu javnu ponudu dionica INA-e d.d. dobila je Vlada Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade: Nastavlja se borba protiv mita i korupcije
ZAGREB, 18. lipnja 2007. (Hina) - Idemo dalje u borbi protiv svih oblika korupcije i kriminala, poručio je danas premijer Ivo Sanader na dodjeli Zlatne dionice koja je održana u organizaciji Zagrebačke burze, tjednika Lider, HRT-a i Kapital kluba.
Osvrćući se na aktualne događaje vezane uz razotkrivanje korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju Sanader je poručio okupljenim gospodarstvenicima i poduzetnicima kako imaju njegovu riječ te kako se ide dalje oštro i odlučno protiv svih zala, protiv svih oblika mita i korupcije. Korupcija uništava samopouzdanje, pravednost, ravnopravnost i uništava tržište.
Ne postoji tržište ako postoji korupcija, kazao je Sanader poručivši kako su u ovoj borbi odlučni ustrajati.Ponovio je kako nije važno tko je koje političke ili stranačke orijentacije, tko misli ovako ili onako, korupcija, mito, organizirani kriminal nemaju politički već moralni predznak, rekao je.Kad netko čini nečasna dijela onda to ne čini zato što je pripadnik neke stranke, nego zato što je načastan čovjek i tome ćemo stati na kraj, kazao je premijer Sanader.


Hrvatska Vlada na današnjoj je dodjeli dobila posebnu nagradu za doprinos razvoju hrvatskog tržišta kapitala, a nagrada je vezana uz prošlogodišnju uspješnu javnu ponudu dionica Ine.

INA je pak dobitnik Zlatne dionice godine te industrijske dionice godine u sektoru ostalo.

Financijskom dionicom godine proglašena je dionica Croatia osiguranja, turističkom dionicom Maistra, tvornica šećera Viro dobila je nagradu za industrijsku dionicu godine u kategoriji hrana i lijekovi, a Dalekovod za industrijsku dionicu u sektoru pomorstvo, promet, veze i gradnja. Posebnu nagradu za doprinos hrvatskim tržištima kapitala dobila je Raiffeisen banka.

Na svečanosti su dodijeljene i dionice desetljeća, a dionicom desetljeća proglašena je dionica Plive. Ona je proglašena i dionicom desetljeća u kategoriji industrijske dionice.Financijska dionica desetljeća je dionica Zagrebačke banke, a turističkom dionicom desetljeća proglašena je dionica Plave lagune.



Pisane vijesti