​Predsjednik Vlade na obljetnici Rebra: Nacionalnim programom reformi omogućit ćemo učinkovitiji zdravstveni sustav

Slika /Vijesti/2017/04 travanj/12 travnja/DSC_5412.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas  na svečanom obilježavanju 75 godina Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Klinički bolnički centar najveća je bolnica u Hrvatskoj te, sa statusom Središnje nacionalne bolnice, pruža širok raspon zdravstvenih usluga, od temeljne zdravstvene skrbi do visoko sofisticiranih medicinskih postupaka.
 
U svom je govoru predsjednik Vlade pozdravio doprinos KBC-a Zagreb razvoju hrvatskoga zdravstva i zdravstvene zaštite, ali i naglasio znanstvena postignuća, međunarodnu reputaciju, svakodnevni predani rad, zbog čega je ova medicinska ustanova izuzetno cijenjena, prepoznata i priznata.
 
„Možete biti ponosni na sve što ste učinili, na činjenicu da kroz vaše ruke prođe 1,400.000 pacijenata godišnje, da se godišnje obavi više od 35.000 operativnih zahvata, da ste na raspolaganju 24 sata, svakoga dana u godini. To je veliko postignuće i velika organizacija, koja zavrjeđuje najveće poštovanje svih onih koji su korisnici vaših usluga, a naravno i hrvatske države“, kazao je Plenković.
 
Dodao je da kao predsjednik Vlade prati stanje u zdravstvu te je najavio da će, kroz Nacionalni program reformi koji će biti usvojen ovoga mjeseca, Vlada zdravstveni sustav učiniti učinkovitijim, smanjiti dugove te omogućiti dostupnost zdravstvenih usluga svim građanima.
 
„To je dio naše politike društvene solidarnosti i stoga održivi zdravstveni i mirovinski sustavi predstavljaju prioritete našeg rada. Na tome nastojimo objediniti sve mogućnosti financiranja, ne samo nacionalnog, nego i europskoga karaktera'', rekao je Plenković.
 
Podsjetio je na 52 milijuna kuna vrijedne ugovore koji su nedavno potpisani u Vladi s nizom medicinskih centara i bolnica u Hrvatskoj, a s ciljem poboljšanja kvalitete dnevnih bolnica,  jednodnevnih kirurgija i dijagnostičkih medicinskih postupaka. 
 
,,Sve su to napori kojima ćemo nastaviti ulagati u jačanje kvaliteta i usluga u hrvatskom zdravstvu“, poručio je Plenković.
 
Važnim je ocijenio da ova stožerna medicinska ustanova u Hrvatskoj postavlja visoke standarde, s obzirom da se na Rebro gleda kao na referentnu točku u hrvatskoj medicini.
 
Plenković je čestitao osoblju i voditeljima KBC-a njihovu veliku obljetnicu, sa zahvalnošću i poštovanjem. Iskazao je predanost Vlade da, uz odgovornost i povjerenje koje je dobila od hrvatskih birača, radi na unapređenju kvalitete cijeloga zdravstvenog sustava i zdravstvene zaštite hrvatskih ljudi.

Pisane vijesti | Andrej Plenković