Predsjednik Vlade na sastanku s predstavnicima Centra za proučavanje Marka Marulića u Splitu

U povodu 555. obljetnice rođenja oca hrvatske književnosti Marka Marulića predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader, ministar kulture mr. Božo Biškupić te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac održali su u Splitu sastanak s predstavnicima Centra za proučavanje Marka Marulića i njegovog humanističkog kruga Marulianum.
Teme sastanka bile su daljnje aktivnosti na promicanju Marulićeva djela.
Na sastanku, kojem su nazočili gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić, župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader te predsjednik državnog Savjeta za prostorno uređenje Jerko Rošin zaključeno je da Grad Split na trajno korištenje Književnom krugu i Marulianumu preda zgradu stare gradske vijećnice.
Zaključeno je također da će zbog važnosti književnog djela Marka Marulića i njegovog značaja za europsku i svjetsku kulturu u tim prostorima biti osnovan znanstveni i kulturni institut književnog kruga Marulianum.
Imenovan je i odbor koji će do 30. rujna ove godine izraditi programske i organizacijske smjernice i projekte, a kojeg čine akademici Nenad Cambi i Mirko Tomasović, mr. Bratislav Lučin, Jerko Rošin, Zvonimir Puljić, te predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Zrinka Kovačević i Jadran Antolović.
Na sastanku je zaključeno da će se u Splitu otvoriti i muzej sakralne umjetnosti za što već postoji konkretni dogovor sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, a u čemu će aktivno sudjelovati i Ministarstvo kulture.




Pisane vijesti