Predsjednik Vlade na utakmici u Beču

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_utakmici_u_becu.jpg

ZAGREB, 8. lipnja 2008. (Hina) - Prvoj utakmici B skupine Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Austrije, koja se pred 52.000 gledatelja igra na stadionu Ernst Happel u Beču nazočni su i Predsjednik RH Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader.

Mesić je uoči utakmice razgovarao s austrijskim saveznim predsjednikom Heinzom Fischerom u njegovu uredu u dvorcu Hofburg, dok je premijer Sanader bilateralne razgovore s kancelarom Alfredom Gusenbauerom vodio u zgradi austrijske Vlade nakon kojih su zajedno otišli na utakmicu. U svečanoj loži, između Mesića i Fishera sjedio je predsjednik UEFE Michael Platini, a tu su bili i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar kulture Božo Biškupić te predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović.

Utakmici na najvećem austrijskom nogometnom stadionu prisustvuje više od 20.000 naših navijača, koji su imali sreće nabaviti ulaznice, dok ih gotovo dvostruko više utakmicu prati u navijačkim zonama i centru grada gdje utakmicu, uz burno navijanje, prate na velikim ekranima.



Pisane vijesti