Predsjednik Vlade na zajedničkoj audijenciji kod Pape Benedikta XVI.

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_zajednickoj_audijenciji_kod_pape_benedikta_xvi.jpg
RIM, 21. rujna 2007. (Hina) - Papa Benedikt XVI. upriličio je u petak u svojoj ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfo pokraj Rima zajedničku audijenciju za dvjestotinjak sudionika Sastanka na vrhu demokršćanskih stranaka koji je u četvrtak održan u Rimu, a među njima je bio i hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Nakon Papinog obraćanja čelnici pojedinih stranaka imali su prigodu posebno se obratiti Svetom Ocu. Sanader je kao predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a prenio Benediktu XVI. pozdrav iz Hrvatske te ga i ovom prigodom pozvao u posjet.

Naime, kako je istaknuo Sanader, upravo je o Papinom dolasku u Hrvatsku nedavno na hodočašću u Mariji Bistrici razgovarao s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije kardinalom Josipom Bozanićem.

Sanader je izrazio očekivanja da bi za vrijeme Papinog posjeta moglo doći do proglašenja kardinala Alojzija Stepinca svecem.

Sveti Otac Benedikt XVI. je u svom kratkom obraćanju istaknuo kako se s veseljem sjeća svojih dolazaka u Hrvatsku, ali da bi u Hrvatsku došao i kao Papa o čemu će uskoro uslijediti dogovor.

Zajedničkom audijencijom kod Pape u Castel Gandolfu završen je Rimski summit odnosno sastanak na vrhu demokršćanskih stranaka članica Demokršćanske internacionale CDI kojom prigodom je HDZ u četvrtak i službeno primljen u ovu svjetsku asocijaciju.

Sanader je na summitu izabran za jednog od potpredsjednika ove asocijacije demokršćanskih stranaka.



Pisane vijesti